Superfood

Hauskaa kun terveyttä käsittelevän osion voi nykyään aloittaa kertomalla suklaansyönnistä :)

Olin miettinyt jo jonkin aikaa, että haluaisin kokeilla raakasuklaan valmistusta. Niinpä nähdessäni Ruohonjuuressa raakasuklaan valmistuspaketin, päätin kokeilla. Ostan tuotteet yleensä mieluummin erikseen kuin valmiina pakettina, mutta tässä kohtaa järkeilin, että jos innostus laantuukin, niin pääsen itseasiassa halvemmalla kuin ostamalla jokaista ainesosaa oman pötikkänsä. Lisäksi en ollut oikein ehtinyt perehtyä mitä tekemiseen tarvittaisiin, joten paketin kanssa pääsisin nopeammin alkuun.
Ohje oli hyvin helppo sinänsä, ja muutama aine, kuten kookosöljy oli minulle jo entuudestaan tuttu.

Kuvassa on valmis seos ja sen tekoon tarvittavia tarvikkeita. Isossa lasipurkissa on käsittelemätön tumma ruokosokeri ja pienet kupposet ovat suklaamuotit, jotka tulivat mukana paketissa (alla oleva “tarjotin” ei kuulunut pakkaukseen) Lisäksi kuvassa on pieni siirappipullo ja sen vieressä jo tyhjä kookosrasvan sisältänyt purkki sekä niinikään tyhjä jauheseoksen pussi. Tein näitä 6.12.2011, siksi jouluinen tunnelma :)

Kun kookosöljy oli sulanut, piti seokseen lisätä agavesiirappi. Halusin kuitenkin kokeilla mieluummin puhdistamatonta täysruokosokeria (ns.intiaanisokeria), johon olen äskettäin ihastunut. Korvasin pienen siirappipullon kolmella reilulla ruokalusikallisella sokeria. Lisäksi laitoin joukkoon vähän hunajaa, ettei seoksesta tulisi “kitkerää”.
Lopuksi sekoitin mukaan valmiin jauheseoksen, joka sisälsi raakakaakaojauhetta, lucuma- ja macajauhetta, kaakaovoita rakeina sekä himalajan suolaa. Paketissa mukana olleita goji-marjoja en tällä kerralla käyttänyt.
Tässä kohtaa huomautus, jos kokeilet samanlaisella paketilla (Cocovi). Jauheessa mukana olevat kaakaovoipallukat eivät sulaneetkaan samantien seokseen. Eli ei ole tarkoitus, että ne jäävät rakeiksi, vaan kannattaa kumentaa seosta hieman lisää, jolloin siitä todella tulee tasainen. Kaakaovoin ja kookosöljyn sulamispistehän on alhainen, noin 25 astetta, joten varsinaista kumennusta, joka tuhoaisi ravinteet, ei tarvita.

Maistoin seosta välillä makeuden tarkistamiseksi ja lisäsin sokeria ja hieman hunajaa, koska en ole kovin happaman suklaan ystävä ja olen ymmärtänyt, että raakasuklaa jää aika happamaksi ilman kunnollista makeutusta. Sitten kaadoin seoksen muotteihin. Kulhon pohjalle jäi jotain murua, ilmeisesti liukenematonta sokeria, ja lusikoin sen lopuksi muotteihin.

Lopuksi pistin suklaat noin puoleksi tunniksi pakastimeen. Alla kuva valmiista suklaista.

Maistuivat todella hyvälle, varsinkin kun niitä syödessä voi vielä ajatella terveytensä kohenevan! Mitä luultavimmin hankin sittenkin omat pötikät em. raaka-aineita :)

One Response to Superfood

 1. Olen itsekin syönyt raakakaakaopapuja jonkin aikaa ja miettinyt et pitäisi tehdä sitä omaa suklaata joskus.
  En vain ole saanut aikaiseksi.

  Oon käyttänyt sitten pikaohjetta mikä on ikään kuin vähemmän terveellinen mutta nopea kompromissi: ostan maraboun maitosuklaata ja syön sitä yhtäaikaa raakakaakaopapujen kanssa.
  Sitä soveltaen voisi tehdä niin että sulattaisin sen maraboun ja upottaisin kuorittuja raakakaakaopapuja sulaan suklaaseen, jolloin jokaista papua kohden tulisi nykyistä vähemmän epäterveellistä tavallista suklaata.

  Pitää kyllä itsekin joskus ryhdistäytyä ja tehdä kylmäpuristetusta kookosöljystä, raakakaakaosta ym. hyvistä lisukkeista terveellistä suklaata.

  On myös hyvä lahja idea. Ja vois olla tuomisina tervetullut kemuihin kuin kemuihin.. .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>